Logo regionálního portálu akcezabrnem.cz

FOTO: Klobásy, špekáčky, tlačenka. Hrad Veveří se proměnil v uzenářskou svatyni

Veronika Miškaříková
sobota 7.3.2020



Na pět tisíc milovníků masa vyrazilo v sobotu 29. února a neděli 1. března na hrad Veveří. Konal se zde totiž osmý ročník Slavností moravského uzeného a vína. Na návštěvníky čekalo celkem 50 stánků, ve kterých mohli mimo jiné ochutnat 60 různých druhů uzeného a 130 druhů vín od moravských vinařů.

 

Krom dobrého jídla a pití nechyběl na slavnostech ani bohatý program. Například v sobotu se soutěžilo v pojídání prasečích rypáčků. Z celkem pěti soutěžících stihl nejrychleji sníst kilo rypáčků Ivo Solař z Bystřice pod Pernštejnem. Stačily mu na to čtyři a půl minuty.

 

Nedělní program obohatila kuchařská show Martina Škody, došlo i na tradiční vyhlášení Krále uzenářů roku 2020. Sami návštěvníci rozhodli o tom, že se jim po čtvrté stal Radomír Ráček z Náměště nad Oslavou, který provozuje rodinnou firmu Domácí řeznictví-uzenářství rodiny Ráčkovy.

 

Ani letos organizátoři nezapomněli na děti. Byla pro ně připravena dětská škola vaření, divadlo, program Science centra VIDA, střelnice nebo kolotoč.

 

Zdrojem fotografií jsou: Slavnosti Moravského uzeného (oficiální organizátor) a Moment Studio – Nečasovi.

Byl článek zajímavý?

Udělte článku hvězdičky, abychom věděli, co rádi čtete. Čím více hvězdiček, tím lépe.

Reklama